Aan de slag met Virtual Reality in een E-learning

BK Opleidingen & Training is bezig met een nieuwe, interactieve manier van opleiden binnen de E-learning. We zijn het gebruik van Virtual Reality (VR) aan het uitproberen en testen. Door gebruik te maken van VR kunnen we een volgende stap zetten in het ontwikkelen van een interactieve E-learning.

Bewegen door de omgeving

Bij het gebruik van VR in een training gaan cursisten aan de slag met een smartphone, tablet of desktop. Door middel van 360° beelden kunnen zij zich als het ware voortbewegen door de omgeving. Zo maken ze op afstand kennis met nieuwe situaties.

Oneindige mogelijkheden

Voor een VR-training gaat BK Opleidingen & Trainingen met een 360° camera naar een trainingslocatie toe. Hier worden beelden gemaakt voor een E-learning. De foto’s en video’s worden vervolgens in de CareNet omgeving ingebouwd. In de 360° beelden worden bullet points geplaatst. In deze punten zit informatie voor de cursist. Op deze manier zijn er veel verschillende manieren mogelijk hoe we informatie kunnen delen.

Uitzendkrachten

Virtual Reality kunt u bijvoorbeeld toepassen bij uitzendkrachten. Wanneer zij eerst een VR-training volgen, hebben zij al een idee hoe de werkvloer eruit ziet. Zo kunnen ze op afstand alvast kennismaken met de nieuwe werkomgeving. In een VR-training is gemakkelijk aan te geven waar nieuwe krachten op moeten letten wanneer zij aan de slag gaan bij u. Het is bijvoorbeeld mogelijk om de geldende hygiëne- of veiligheidsregels alvast uit te leggen.

Probeer het uit

Op de pagina Virtual Reality zijn drie voorbeelden van een VR training opgenomen. Bekijk hier wat de mogelijkheden zijn en hoe u zich door een omgeving heen kunt bewegen.