Blog: Poultry Passport

Poultry Passport betekent letterlijk gevogelte paspoort. Dat vat het ook kort samen wat het Poultry Passport is. Het is namelijk een Britse opleidingsstandaard voor de pluimvee industrie. De standaard is ontwikkeld door een werkgroep van systeembeheerders uit de branche.

Voor wie is het Poultry Passport?

Het Poultry Passport is een opleidingsstandaard voor pluimveebedrijven met een Britse afzetmarkt. Het Passport is ontwikkeld om een consistent niveau van de medewerkers in de pluimvee industrie te bewaken. Voor verschillende soorten medewerkers zijn er cursussen ontwikkeld. Binnen die cursussen zijn ook weer verschillende niveaus te behalen. Op die manier valt er voor iedere werknemer in de pluimvee industrie wel wat te leren. Onderwerpen die aan bod komen bij Poultry Passport zijn onder andere biohygiëne en biosecurity.

Waarom Poultry Passport?

Het Poultry Passport is ontwikkeld om een consequent opleidingsniveau te hebben voor iedereen die werkt of te maken heeft met de Britse pluimvee industrie. Op die manier is er minder kans op ‘fout’ pluimvee. In Groot-Brittannië staat een bedrijf met Poultry Passport gelijk aan hoge kwaliteit pluimvee.

Verplichting

Het is niet verplicht om als pluimveebedrijf Poultry Passport gecertificeerd te zijn. Het hebben van een Poultry Passport maakt het exporteren van pluimvee naar Groot-Brittannië wel een stuk gemakkelijker. Met Poultry Passport is het gemakkelijk aan te tonen op welk niveau de medewerkers werken. Zo toont u aan dat uw pluimveel veilig is voor verdere verwerking. Bedrijven in de industrie kunnen er namelijk wel vragen naar deze opleidingsstandaard.

Interesse?

Mocht u met uw bedrijf graag aan de slag willen gaan met Poultry Passport? Dan kunt u contact met ons opnemen. Wij leveren verschillende (incompany) Poultry Passport trainingen.