BRC Food Safety versie 8 gepubliceerd

De nieuwe BRC Food Safety, versie 8 augustus 2018, is gepubliceerd. De BRC Global Standard for Food Safety is ontwikkeld om de veiligheids-, kwaliteits- en operationele criteria te specificeren die nageleefd dienen te worden in een voedselproducerend bedrijf. Op deze manier voldoen bedrijven aan de verplichtingen met betrekking tot wet- en regelgeving en bescherming van de consument. Vanaf 1 februari 2019 zal er tegen deze norm getoetst worden.

Versie 8

Met de publicatie van versie 8 blijft de BRC Food Safety standaard zich verder ontwikkelen. Versie 8 blijft de focus houden op management inzet en een op HACCP gebaseerd voedelveiligheidssysteem met als doel het beheer van productveiligheid, integriteit, wetgeving en kwaliteit voor voedselproducten.

Eisen met betrekking tot High Risk, High Care and Ambient High Care stonden al in de vorige versies verspreid over de standaard. In de nieuwe BRC 8 hebben deze eisen een eigen gedeelte gekregen, waardoor de norm prettiger leest.

Daarnaast blijft de norm sterk inzetten op onderwerpen zoals voedselfraude en Food defense. Het verder ontwikkelen van de voedselveiligheidscultuur door middel van het hebben van een meldingssysteem (bijvoorbeeld een klokkenluidersregeling) is een van de nieuwe elementen.

Ook nieuw is het uitbreiding van de vereisten voor omgevingsmonitoring in productie omgevingen.

De vrijwillige module Traded Goods uit issue 7 is in de BRC 8 als standaard opgenomen in hoofdstuk 9.

Download

De nieuwe versie is in meerdere talen beschikbaar en is hier te downloaden: https://brcglobalstandards.com/.