Opleidingen

Vanuit wetgeving, klantnormen en diverse standaarden gelden er strenge eisen met betrekking tot kwaliteit en voedselveiligheid. Verschillende schandalen hebben er toe geleid dat het consumentvertrouwen in voeding gedaald is en heeft geresulteerd in ook strengere eisen vanuit de consument. Naast eisen op het gebied van kwaliteit en voedselveiligheid, stellen diverse GFSI erkende standaarden dat medewerkers in de voedingsindustrie voldoende opgeleid en getraind dienen te zijn. Op aanvraag moeten voedingsbedrijven deze trainingen en opleidingen op onder andere het gebied van voedselveiligheid ook kunnen aantonen.

Samenwerking SVO

Om aan de hoge voedselveiligheidsstandaarden te voldoen, is het van belang dat medewerkers in de voedingsindustrie een gedegen achtergrond hebben op het gebied van kwaliteitszorg en voedselveiligheid, bijvoorbeeld door het volgen van opleidingen.

SVO vakopleiding food en BK Opleidingen & Trainingen hebben daarom de krachten gebundeld. Samen hebben we de eerste mbo4-opleiding op het gebied van kwaliteit en voedselveiligheid vorm gegeven. De mbo4-opleiding Kwaliteitsmedewerker helpt medewerkers zich voor te bereiden op een toekomstige functie op de kwaliteitsafdeling in een voedingsbedrijf.

Meer informatie over opleidingen?

Wenst u meer informatie over opleidingen op het gebied van voedselveiligheid of wilt u een afspraak maken? U kunt altijd contact met ons opnemen door het contactformulier in te vullen. Wij nemen dan zo spoedig mogelijk contact met u op. Gedurende kantoortijden zijn wij ook telefonisch bereikbaar.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.