Mbo4 Kwaliteitsmedewerker

Bureau voor Kwaliteitszorg (BK) en SVO vakopleiding food hebben de handen ineen geslagen om de opleiding Kwaliteitsmedewerker vorm te geven.

Dit heeft geleid tot een specialistische opleiding die je voorbereid op het werken op een kwaliteitsafdeling van een levensmiddelenbedrijf. Tijdens de opleiding krijg je les van professionals op het gebied van kwaliteitszorg en draag je bij aan het continu verbeteren van de kwaliteit bij het bedrijf waar je werkt.

Interesse?

Voor meer informatie over de opleiding of de aanmeldingsprocedure kunt u contact opnemen met BK Opleidingen & Trainingen door onderstaand contactformulier in te vullen of door te bellen naar 073 553 06 75.

De opleiding

Functie

De kwaliteitsmedewerker is de schakel tussen de kwaliteitsdienst en productie. Vanuit de kwaliteitsdienst houdt hij/zij zich bezig met de voorbereiding en uitvoering van audits, het uitvoeren van controles, het actualiseren van kwaliteitshandboeken en instructies. Hij/zij is het aanspreekpunt voor de productie en draagt bij aan de kwaliteitsverbetering binnen de organisatie.

De mbo-opleiding Kwaliteitsmedewerker is bedoeld voor medewerkers die werken binnen de kwaliteitsdienst en die meer willen leren over kwaliteitssystemen en –controles en het uitvoeren van audits. De opleiding sluit naadloos aan op de praktijk en biedt medewerkers de kans om een mbo-diploma op niveau 4 te behalen.

Opleiding

Studenten zullen tijdens deze driejarige opleiding één dag in de week naar school gaan en vier dagen werken bij hun leerbedrijf. Zo worden theorie en praktijk gecombineerd en wordt direct praktijkervaring opgedaan. Studenten met werkervaring en/of de juiste vooropleiding kunnen de opleiding in gemiddeld 1,5 jaar afronden. Lessen zullen plaatsvinden op de SVO opleidingslocatie in Houten.

Kerntaak

De mbo-opleiding Kwaliteitsmedewerker is opgebouwd uit kerntaken met een aantal thema’s die terug komen in het dagelijks werk. Studenten werken aan een kerntaak gerelateerd aan de thema’s tijdens de lessen en tijdens hun werk. Elke kerntaak sluiten we af met theorietoetsen en een praktijktoets. Zo laten de studenten zien dat ze de bijbehorende competenties onder de knie hebben.

Studenten leren:

  • Kwaliteitscontroles uitvoeren van grondstoffen tot eindproducten
  • Kwaliteitssystemen onderhouden en verbeteren
  • Inspecties en audits voorbereiden en uitvoeren
  • Onderzoek doen naar het continu verbeteren van de organisatie waar je werkt

Schrijf je in voor de opleiding!

Wij nemen dan zo spoedig mogelijk contact met je op.

Meer informatie?

Wenst u meer informatie of wilt u een afspraak maken? U kunt altijd contact met ons opnemen door het contactformulier in te vullen. Wij nemen dan zo spoedig mogelijk contact met u op. Gedurende kantoortijden zijn wij ook telefonisch bereikbaar.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.