Summer course

3 dagen

1795,- (excl. BTW)

In een notendop alle basiskennis voor je werkzaamheden op de kwaliteitsafdeling

Actuele ontwikkelingen binnen uw bedrijf vragen dat u snel kunt schakelen. Daarnaast is het belangrijk om ook continu te blijven verbeteren en niet alle energie in de dagelijkse zaken te steken. In die tweestrijd raken veel kwaliteitsmedewerkers verzeild. BK Opleidingen & Trainingen biedt de mogelijkheid om in drie dagen (10, 11 en 12 juli 2018) de benodigde kennis en vaardigheden voor werkzaamheden op een kwaliteitsafdeling te vergroten. Met deze training wordt u ondergedompeld in de wereld van kwaliteit en alle bijbehorende aspecten.

Met dit intensieve programma, waar we ook in de avond aan de slag gaan, komt u los van de dagelijkse praktijk en krijgt u nieuwe inzichten in de kwaliteitszorg. Een individueel verbeterplan helpt u om op een hoger niveau te komen. Na een introductie over kwaliteit en voedselveiligheid wordt op dag 1 dieper ingegaan op Food defense en voedselfraude. Dag 2 zal in het teken staan van het oefenen van vaardigheden welke nodig zijn voor het organiseren van interne audits en communicatie. Ook zullen Lean en Six Sigma methodes geïntroduceerd worden. Op dag 3 zal worden ingegaan op microbiologie.

Na deze training bent u in staat uw kwaliteitsafdeling een boost te geven en kunt u continue verbetering stimuleren. Onze ervaring leert dat de onderwerpen die we tijdens de trainingen behandelen naadloos aansluiten bij de behoefte van de moderne kwaliteitsmanager.

De prijs is inclusief ontbijt, lunch, diner en twee overnachtingen. Met een maximum van 15 deelnemers bent u gegarandeerd van persoonlijke aandacht tijdens deze training en ontmoet u mede-professionals.

Voor wie?

Medewerkers en (aankomend) managers van een kwaliteitsafdeling of leidinggevenden in de levensmiddelenbranche die willen kennismaken met de begrippen die we in de kwaliteitszorg gebruiken. De training is met name geschikt voor startende professionals in kwaliteitszorg die hun werkwijzen willen aanscherpen.

inhoud

Dag 1 Introductie voedselveiligheid, food defense en voedselfraude

  • Het kwaliteitssysteem
  • Voedselveiligheid, HACCP en hygiëne
  • Inleiding microbiologie
  • Procesbeheersing en controles
  • Specificaties en receptuurbeheer
  • Rol van de kwaliteitsdienst
  • Food defense
  • Voedselfraude en productintegriteit

Dag 2 Interne audits en communicatie

  • Doel van interne audits
  • Procedure auditeren
  • Bedrijfscultuur en ethiek
  • Rol van de auditor
  • Voorbereiding en uitvoering van de audit • Basisregels communicatie
  • Luisteren, samenvatten, doorvragen
  • Verbale en non-verbale communicatie
  • Gelijk hebben en gelijk krijgen
  • Eigen communicatiestijl en valkuilen
  • Omgaan met verschillende belangen
  • Rollenspellen en oefeningen
  • Introductie Lean
  • Six Sigma en sigma levels
  • 5S
  • DMAIC structuur

Dag 3 Microbiologie

  • Micro-organismen die een rol spelen bij bereiding en bederf van levensmiddelen
  • Groei van micro-organismen
  • Voedselinfectie en voedselvergiftiging
  • Wetgeving en normen
  • Bemonsteringsmethodes en interpretatie van resultaten
  • Microbiologische parameters en productkenmerken
  • Monsternameplan gebaseerd op geldende wetgeving en interpretaties NVWA
  • Pathogenen, sporenvormers en vegetatieve micro-organismen

Inschrijven